Total Motion heeft in de besturing ontwikkeld voor een productielijn.

Het project betreft 1 hoofdkast met hierin een Siemens S7-315 PLC en 11 subkasten, in dit systeem is ruim 600 I/O verwerkt.
Vanuit de hoofdkast loopt 1 hoofdstroomkabel, 1 profibus kabel en 1 AS-i bus kabel door de machine. hiermee is het mogelijk objecten uit te wisselen of te verplaatsen in het systeem zonder de software te aan te passen

Profibus:
De frequentie regelaars zijn in Profibus geplaatst zodat men eenvoudig alle gewenste snelheden via het HMI kan aansturen. De diverse frequentie regelaars zijn geplaatst bij de verschillende machinedelen en hiermee object georiënteerd.

AS-i bus:
De AS-i bus wordt gebruikt voor het inlezen en aansturen van sensoren en actuatoren. ( lucht en hydraulische kleppen) waarbij IP67 modulen object georiënteerd worden geplaatst.

Kostenbesparing:
Hiermee zijn de kosten laag door een forse besparing op de installatie tijd. En een forse reducering van de bekabeling in de machine.

De eenvoudige M12 aansluiting van sensoren en actuatoren op IP67 I/O modulen geeft tevens de garantie op een foutloze vervanging bij een defecte sensor of beschadigde kabel.

Remote controle:
De machine wordt via een normale PC internet verbinding op afstand gelogd. Via de OPC server wordt data naar de gewenste PC gebracht.

Deze productielijn wordt begin mei 2010 opgeleverd.

Separaat wordt er een Scada systeem gemaakt voor data t.b.v. de administratie op kantoor.

Voor meer info over deze besturing kunt u contact opnemen met Total Motion.